Proudly taking care of people, business & jobs

Kannie leg op t kerkhof, Wilnie leg d’r naost

Sinds René Derksen, de grondlegger van Cervo Group, ruim 20 jaar geleden als één van de eerste met succes mensen uit Polen naar Nederland haalde, is er héél veel veranderd. Van een klein pionierend uitzendbureau uit de Achterhoek, heeft Cervo zich doorontwikkeld naar een internationale uitzendgroep met tal van activiteiten. Maar de focus op werk met comfortabele huisvesting én vervoer naar het werk, díe is gebleven. In deze blog vertel ik daar graag meer over.

 

1500 tot 2500 medewerkers uit 17 EU-landen

Met Cervo Payroll, Cervo Projects en Lost Minute heeft Cervo een aantal gespecialiseerde professionele labels binnen de groep. Wij leveren payroll-diensten aan onze klanten en zetten, al dan niet op projectbasis, grondwerkers, service- en E-monteurs en ander technisch personeel in door heel Nederland.

De oorsprong ligt in het leveren van arbeidsmigranten en dat vormt nog steeds het overgrote deel van de activiteiten van Cervo Group. Dit betreft allang niet meer enkel en alleen het leveren van Poolse medewerkers aan Nederlandse bedrijven. Tegenwoordig zijn wekelijks 1.500 tot 2.500 medewerkers uit meer dan 17 EU-landen aan het werk bij onze klanten. Mensen uit Roemenië, Polen, de Baltische staten en andere Oost-Europese landen. Maar ook mensen uit Spanje, Italië en Portugal.

 

Nooit opgeven en klanten en medewerkers optimaal bedienen

Toen ik enkele jaren geleden door René de uitdaging voorgelegd kreeg om Cervo verder te helpen professionaliseren, maar wel met behoud van de eigen typisch Achterhoekse identiteit en mentaliteit, heb ik de handschoen opgepakt. Dit proces ging zeker niet zonder slag of stoot, maar stapje voor stapje zijn we verder gekomen. Als (onverdienstelijk) amateurbokser heb ik geleerd dat winnaars één keer meer opstaan dan ze zijn neergeslagen en laat dat nou net de mentaliteit zijn die in het DNA van het bedrijf en de medewerkers zit. De Cervo-medewerkers geven niet op en gaan tot het gaatje om hun klanten en medewerkers goed te bedienen. Binnen Cervo doen we wat we zeggen en zeggen we wat we doen. Rechttoe rechtaan, geen excuses! Op z’n Achterhoeks; ‘Kannie leg op t kerkhof, Wilnie leg d’r naost’.

 

Fijne woon- en werkomgeving voor uitzendkrachten

Heerlijk om in zo’n omgeving te werken. Het voelt voor mij precies zoals Aleksandra Swiader, senior coördinator vestiging Bunschoten, het stelt: “ik ben nog maar een paar jaar werkzaam bij Cervo maar het voelt als mijn thuis en dit komt door mijn collega’s!” Wij beseffen binnen Cervo heel goed dat dit ook moet gelden voor onze uitzendkrachten. Als medewerkers uit andere landen naar ons komen om te werken, dan verdienen ze respect en dan moeten ze zich comfortabel voelen. Alleen een fijne woon- en werkomgeving maakt dat medewerkers lang bij ons blijven werken. Zij bepalen ons succes en dus moeten wij als werkgever zo goed mogelijk voor ze zorgen. Cervo is inmiddels een behoorlijke volumespeler geworden in de markt van EU workers in Nederland. Wij willen graag een bedrijf zijn dat klanten kwaliteit en flexibiliteit biedt door medewerkers die lang blijven. Daar werken we dag in dag uit aan. Elke dag een beetje beter.

 

Nieuwe website

We hebben ook veel gedaan om processen te optimaliseren om het onze eigen medewerkers zo makkelijk mogelijk te maken om hun dagelijkse werk uit te voeren. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in nieuwe IT-systemen, een modern wagenpark, kwaliteit certificeringen en partners met goede huisvesting voor onze EU workers. Hier past ook een moderne, duidelijke website bij. In samenwerking met Uw Business Online hebben we dit gerealiseerd en we zijn hier best trots op!

Binnen Cervo Group is medewerkerstevredenheid super belangrijk. Hard werken in een professionele werkomgeving, maar er moet ook tijd zijn voor ontspanning en plezier. Daarom heffen wij het glas op het realiseren van deze splinternieuwe website!

Proost, Cheers, Na zdrowie, Noroc, Ypa of zoals ze in de achterhoek zeggen Poar neem’n!

 

Martijn Koelewijn – Managing director