0316-240766
Vacatures & Solliciteren
In het nieuws: Cervo Group
1 oktober 2018

Onlangs is de nieuwsredactie van het Montferland Journaal bij ons op bezoek geweest; lees onderstaand het resultaat!

Cervo Group wordt een steeds grotere speler op de uitzend- en detacheringsmarkt. Vanuit haar vijf kantoren in Nederland en acht buitenlandse vestigingen heeft de Didamse onderneming inmiddels zo’n 3.700 mensen aan het werk. Om de enorme groei aan te kunnen stelde Cervo Group met Martijn Koelewijn onlangs een nieuwe commercieel directeur van naam aan.

‘’We worden steeds professioneler en zijn tegenwoordig een grote naam op het gebied van uitzendwerk en detachering’’, vertelt directeur René Derksen. Martijn Koelewijn verruilde daarom dit voorjaar Randstad voor Cervo Group. Hier ging hij aan de slag als commercieel directeur en werd hij medeaandeelhouder van de holding. René: ‘’Naast een nieuwe commercieel directeur hebben we ook een hoofd recruitment aangesteld. Die hadden we vroeger niet. Daarnaast zijn we nog op zoek naar een operationeel directeur’’.

Cervo Group maakte het afgelopen jaar dan ook een sterke groei door. Het personeel dat werd gedetacheerd verdubbelde en er werden diverse nieuwe kantoren geopend. ‘’En dan is het jaar nog niet eens voorbij’’, zegt René. ‘’We zijn ons daarbij steeds meer gaan richten op de transport en logistiek. Daar zien we de meeste continuïteit’’.

Arbeidsmigranten

Zeventig procent van het gedetacheerde personeel is arbeidsmigrant. Cervo Group richt zich naast het uitzenden daarom steeds meer op het huisvesten van deze groep. ‘’We gaan zelf hotels en grote groepsaccommodaties opzetten voor ons personeel’’, vertelt zoon Levi Derksen, die al twee jaar meewerkt in het bedrijf van zijn vader. ‘’Hiervoor zijn we met verschillende gemeenten in Nederland in onderhandeling, ook met de gemeente Montferland’’.

Cervo Group zoekt naar accommodaties waar ze honderden arbeidsmigranten kan huisvesten. Deze worden uitgerust met diverse voorzieningen, zoals een supermarkt, sportgelegenheden en ontspanningsmogelijkheden. Een beheerder houdt er dagelijks toezicht.

Levi: ‘’Een groot deel van onze buitenlandse arbeidskrachten is langdurig in Nederland. Die mensen moeten een fatsoenlijk onderkomen hebben. We hebben een SNF-keur en voldoen daarmee aan alle normen. Goede huisvesting en goede sociale voorzieningen zijn heel belangrijk en zorgen er voor dat onze uitzendkrachten iedere dag met plezier voor ons aan het werk gaan. We halen deze mensen uit de dorpen en gaan ze in de toekomst steeds meer centraliseren’’.

Volgens René Derksen is de situatie op dit moment nijpend en moeten er snel oplossingen komen. ‘’Op dit moment is er landelijk een tekort van 40.000 tot 60.000 bedden voor arbeidsmigranten. Dat worden er alleen maar meer, omdat we deze mensen nodig hebben om onze economie draaiende te houden. In Nederland is het lastig om de huidige aanvragen te voorzien met de uitzendkrachten die voorhanden zijn. Dus moeten we de mensen wel uit het buitenland halen’’.