0316-240766
Vacatures & Solliciteren
Poging identiteitsfraude uit naam van uitzendondernemingen
11 september 2018

De ABU heeft vernomen dat uit naam van uitzendondernemingen wordt getracht identiteitsfraude te plegen. Mensen worden zogenaamd door een uitzender telefonisch benaderd met de mededeling dat er een geschikte baan voor ze is gevonden. Vervolgens wordt verzocht om ID-bewijzen en bankgegevens te sturen naar een bepaald e-mailadres. Dit e-mailadres bevat de naam van een (bekende) uitzendonderneming, waardoor het lijkt alsof het daadwerkelijk de uitzendonderneming is die contact heeft opgenomen. In werkelijkheid is het e-mailadres niet van de uitzender, maar van personen die met de ontvangen gegevens identiteitsfraude kunnen plegen.

Indien u meldingen krijgt van personen die op de hiervoor beschreven wijze zijn benaderd, kunt u hen oproepen om aangifte te doen bij de politie. Tevens kunt u verwijzen naar de website van de politie over identiteitsfraude; hier staan alle aandachtspunten voor mensen die menen slachtoffer te zijn geworden van identiteitsfraude.

Graag ontvangt de ABU – om een beeld te krijgen van de omvang – een kort bericht als er signalen zijn dat ook uit naam van uw onderneming wordt getracht identiteitsfraude te plegen.