0316-240766
Vacatures & Solliciteren

Transport & Logistiek

De sector

De huidige sector Transport & Logistiek kent een aantal uitdagende ontwikkelingen op het gebied van personeel. Trends als ontgroening en vergrijzing zorgen voor lagere productiviteit en een hoger verzuimpercentage. Ook kan de uit- en instroom van gekwalificeerde arbeidskrachten hierdoor niet op elkaar aansluiten. Verder zorgt de aantrekkende economie voor meer aanbod en concurrentie op de arbeidsmarkt. Echter heeft het imago van de sector de laatste jaren een deuk opgelopen. Dit alles leidt tot een lagere personeelsinstroom, wat het reeds aanwezige tekort aan arbeidskrachten versterkt.

Modernisering van arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden van de sector Transport & Logistiek zijn geregeld in de CAO Beroepsgoederenvervoer. Deze voorwaarden dienen gemoderniseerd te worden om de sector interessant te houden voor arbeidskrachten. Een aantrekkelijk inkomen, keuze voor parttime of fulltime werken, flexibiliteit en interne opleidingen rondom duurzaamheid zijn belangrijke onderdelen van deze modernisering.

Daarnaast is de wet- en regelgeving met betrekking tot de inzet van arbeidskrachten complexer geworden. Te denken valt hier aan de Wet Aanpak Schijnconstructies, de Wet Werk en Zekerheid, maar ook Europese wetgeving in het kader van rij- en rusttijden.

Wie zijn wij?

Wij zijn al meer dan 25 jaar specialist in het ter beschikking stellen van arbeidskrachten in diverse sectoren, waaronder de sector Transport & Logistiek. Onze organisatie is ABU en NEN 4400-1 gecertificeerd en heeft de KIWA vergunning voor het ter beschikking stellen van medewerkers in het beroepsgoederenvervoer. Daarnaast hebben wij toegang tot een groot recruitmentnetwerk in binnen- en buitenland.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij dragen zorg voor onze opdrachtgevers op het gebied van personeelsvraagstukken. Of het nu gaat om een tijdelijk personeelstekort of het invullen van een lange termijn kwestie; wij regelen het allemaal. Onze dienstverlening gaat gepaard met ondersteuning op het gebied van arbeidsrecht, Sociale Zekerheid en het reduceren van verzuim.

De ter beschikking gestelde arbeidskrachten belonen wij conform de CAO Beroepsgoederenvervoer. Daarnaast is bij ons gedegen kennis van wet- en regelgeving aanwezig om in samenspraak met u een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Hierbij hanteren wij als uitgangspunten flexibiliteit & duurzaamheid.

Ten slotte hebben wij een database aan arbeidskrachten die per direct ter beschikking kunnen worden gesteld. Onderstaande functies staan voor u klaar.

  • Vrachtwagenchauffeurs
  • Heftruckchauffeurs
  • Reachtruckchauffeurs
  • Allround logistieke medewerkers